• 24 August 2020, Monday 11:49
DursunGirgin

Dursun Girgin

SEN ALEVİLERİ BIRAK DA GERÇEK GÜNDEME GEL

Dostlarım merhaba yaz ayı çok çetin geçiyor; peki yazın bir de kışı var. Kışın bu insanların hali ne olacak? Ey devleti yönetenler! Şu aralar sebzeler meyveler bol, kışa göre ucuz da peki ya kışın ne olacak bu insanların hali?

Odun, kömür, elektrikli soba; aylık gideri en az 4500- 5000 TL. Hele bir de ev kiraysa yandın! En az 6-7 bin lira gerek. Peki bu ülkede asgari ücret hala 2325 TL olduğuna göre bu hesabı yapanlar ya Türkiye gerçeklerini bilmiyorlar, ya da ‘tok açın halinden ne anlar’ politikasını takip ediyorlar. Beyler artık dünya gerçeğini görün. Bu ülkenin yer altı yer üstü dünya kadar kaynakları var. Neden bu kaynakları doğru dürüst kullanıp da bu güzelim cennet vatanımızın güzel insanlarını kölelikten kurtaramıyoruz? Bu millet bu asgari ücretle nasıl bir Avrupalı gibi yaşayabilir acaba, soruyorum. Şunun şurasında Bodrum bize 60 km , Marmaris 120km. Hiç birisine şöyle çoluk çocuğumu alıp da 3-4 günlüğüne kendi vatanımı bile gezemiyorum? Neden? Neden? Soruyorum. Gelirimiz yok öyle mi? Hayır beyler hayır. Bu ülkenin kaynakları o kadar çok ki.  Körü körüne yapılan yanlış siyasetler yüzünden bu ülkenin insanları  altında içi altın dolu bir döşek üzerine otururken, üstünde gözleri kör ve dilencilik yapan insandan farksız. Tabiri caizse Türkiye’nin hali tam da öyle. Geçen gün Aydın’ın Karpuzlu kazasında bir dostumu ziyarete gitmiştim. Aman Allah’ım o Karpuzlu Ovası öyle bir güzelleşmiş ki sormayın. Şu meşhur Gölcük Köyü sulama ovası var ya, bu baraj inanın o çevre köyleri ihya etmiş. Karpuzlu pazarında Milas’a göre her şey daha ucuz. Yani suyun olduğu yerde hayat olur derler ya işte burada hayat var. Şimdi bu baraj rahmetli Turgut Özal döneminde yapılmıştı ve şimdi artık Karpuzlu Ovası yem yeşil; hayvancılık var, sebze meyve bol ve ucuz. Peki Milas’ta aynısı olamaz mıydı? Mesela şu Geyik Barajı ne işe yarıyor? Şu Derince Barajı ne işe yarıyor? Beyler yeter artık! Bu milletin 20 senedir boşu boşuma oyalandırıldığı yeter artık! Geliniz bu ülkede öncelikle tarıma önem verin, sonra da yer altı kaynaklarımızı bu ülkenin insanı için çalıştırın. Gerçi ben bu iktidarı hiç de çok görmüyorum. Ama körü körüne inadım inat mantığı ile aynı kişiye oy vererek dindaşları yandaşları ihya eden bu millete diyorum ki: artık uyanın! Bakınız bu ülkede rüzgar enerjisi olabiliyor, peki daha başka, güneş enerjisi var. Altı ay yağmur yağar sularımız boşu boşuna akıp gider. Geçenlerde Çanakkale’ye gitmiştim. Aman Allah’ım! O güzelim Kaz Dağları’nı ne hallere getirmişler; iyi güzel de gelirini kim yiyor? Beyler etmeyin eylemeyin, paramızı el yiyor bizim de yakamızı bit yiyor. Bu böyle olmaz. Şu anlarda iyi ki bir milletvekili gelip de halimizi hatırımızı sormuyorlar. İnanın öfkemi köşe yazılarımdan alıyorum. Hani bir söz vardır: “evlat bana şimdi lazım devlet, devlet bana şimdi lazım”. Evet, bir milletvekili 18 bin lira maaş alıyor. Yetmiyor devletin bütün imkanlarından yeterinden fazla faydalanıyor, bana da ayda “Al sana 2 bin TL, nasıl geçinirsen geçin diyorlar. Bu hak mı? Bu adalet mi? Yok efendim derdini anlatmak dahi eğer bir ülkede suç haline gelmişse var da gerisini sen düşün!

Sevgili dostum,

Evet bu ülkede asgari ücret değil 2325 TL 10 bin lira bile olur. Her eve en az 10 bin lira para girdiğini bir düşünün. İnsanların yüzüne kan gelecek bedenine can gelecek. Bunun da sır perdesi milli ekonomi modelinde yazılıdır. Yeter ki sen ara. Arayan elbet bulur. Haydi dostlarım! Bu sohbetimizin devamına bir sonraki köşe yazımda devam edelim. Olur mu? Evet, Türkiye Ayasofya ile ya da cübbelinin salyalarıyla uğraşırken atı alanlar çoktan Üsküdar’ı geçti bile. Haydi uyanın da Sarı Çay’da balığa gidelim. Tabii ki Sarı Çay’da balık kaldıysa…

Hoşça kalın, dostça kalın.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık