• 23 July 2016, Saturday 4:12
DursunGirgin

Dursun Girgin

Milletimiz, olmayan demokrasiye sahip çıktı

Dursun GİRGİN

Dostlarım merhaba.

Milletçe 15 Temmuzda sokaklardaydık.

Niye? Çünkü bu, aslında yıllardır bu yüce milleti enayi yerine koyarak sömüren başta ABD’ye karşı bir birlik, kardeşlik yürüyüşüydü.

Evet geç de olsa sayın hükümet yetkililerimiz birkaç adım attılar.

Bunlardan en önemlisi, Cumhurbaşkanımızın Rusya’dan özür dilemesiydi. Keza akabinde de Başbakanımızın Suriye’ye karşı barışçıl söylemleri gibi olayların ardından böyle bir darbe girişiminin olmasına hiç şaşırmamak gerek. Yok fetoymuş, metoymuş geç sen bunları, esas işin başındaki güce bak!?..

İşte böyle gerçekliklerden yola çıkarak, Türkiye’nin atması gereken birçok adım var. İşte o adımlar atıldığı zaman Türkiye’ye gerçek bir demokrasi gelebilir.

Yanısıra bundan böyle artık tüm meclisimizin milli mutabakat hükümeti gibi hareket ederek, artık sen ben değil, AKP, CHP, MHP veya HDP değil, yüce Türk milleti adına kararlar alması gerekir.

Ülkemizdeki tüm yeraltı ve yerüstü zenginliklerine sahip çıkılmalı. Bu arada da gerekirse Irak ve Suriye’den de özür dileyip yurtta barış ve dünyada barışı tesis etmeliyiz.

Madem ki bu bir ulusal meseleydi, o halde tıpkı 1919’da olduğu gibi, kürdüyle, lazıyla, arnavutu, çerkezi ve romanıyla tüm Türkiye olarak artık gerçek dostumuzu ve düşmanımızı görmek istiyoruz.

Dedim ya, milletimiz aslında olmayan demokrasimize sahip çıktı, eğer bir de bu ülkede gerçek demokrasi olmuş olsaydı, inanın bana tüm samimiyetimle söylüyorum, bu yüce milleti kimse bölemez, kimse de cesaret edip darbe falan yapamazdı.

Eğer bu ülkede bir pilot, kontrolundaki uçakla kalkıp da kendi meclisinin tepesine kurşun sıkabiliyor, bomba atabiliyorsa başta bu ülkeyi 14 senedir yönettiğini sanan AKP oturup hatalarını araştırmalıdır.

Evet sayın Cumhurbaşkanım, siz bu ülkenin Cumhurbaşkanısınız.

Ne olur bu yüce milleti zorla bölmeyin.

İşte size büyük bir fırsat: her şerde bir hayır vardır mantığından yola çıkarak deyin ki, “Hepimiz kardeşiz”.

Bu ülkede sadece AKP’liler yaşamıyor.

Bakınız şu sokaklardaki kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla, çoluk çocuk tüm vatandaşlarımız ay yıldızlı Türk Bayrağını kapıp sokaklara, meydanlara çıktı. Peki siz Cumhurbaşkanım bu milletin dilekçesini,, mesajını okuyabildiniz mi?

Darılmaca gücenmece yok. Zaten bugüne kadar bu ülkede olan yanlışların tek nedeni şuydu, sizin hemen yanıbaşında olup da yanlışlarınızı söylemeyen ve sizin yaptığınız yanlış işlere da alkış yapan yalakalar yüzünden bugün ülkemiz neredeyse bir iç savaşın eşiğine geldi dayandı.

Lütfen bu yüce milletten, en çok ihtiyacımız olan gerçek demokrasiyi esirgemeyin.

Ne olur bu yüce milleti daha fazla oyalamayın.

Bu millet sizden, gerçek bir demokrasi istiyor.

Ne ABD’ci ne de Rusçu. Tam manası ile yüce Atatürk’ün dediği gibi tam bağımsız bir Türkiye istiyoruz ve önce yurtta sulh sonra da cihanda sulh istiyoruz.

Her halde milletimizin bu güzel arzusunu çok görmezsiniz.

Bu duygu ve düşüncelerimle vatanıma milletime karşı yapılan bu alçakça terör girişimini lanetliyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

Gün, birlik beraberlik günüdür.

Gün AKP, CHP, MHP, HDP günü değildir.

Önce vatan diyor, tüm halkımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Hatalarımız için, başta devletin başı, geliniz hepimiz tövbe edelim, sonra de ellerimiz semaya açıp dua edelim. Rabbim bu yüce millet tüm kötülüklerden korusun.

Haydi dostlarım, hoşça kalın dostça kalın. 


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık