• 06 January 2020, Monday 8:19
DursunGirgin

Dursun Girgin

SORMAYAN, SORGULAMAYAN BİR TOPLUM

Dostlarım, merhaba. Öncelikle 2020 yılının ülkemize ve de tüm dünyaya huzur, adalet, iyilik ve bereket getirmesi dileğiyle sözlerime başlamak istiyorum. Evet dostlarım; sormayan, sorgulamayan, aramayan, araştırmayan bir toplum haline geldik vesselam. 
Peki bu halimiz iyi mi, kötü mü? Bence çok kötü. Neden? Bakınız, ister iktidar olsun, isterse muhalefet olsun. Eğer senin oylarınla seçilip görev başına gelenleri sen sorgulayamazsan bir gün gelir sen yaradanına hesap verirsin. Peki hacılar, hocalar bütün bu konuları neden anlatmazlar? Çünkü bu çarpık düzen onlar için ballı kaymaklı bir ülke. İşte bu nedenle rantları bozulsun istemezler. Sen kardeşim, insan mısın? Evet. O halde soracaksın. Benim ülkemde onca zengin yer altı yer üstü kaynaklarımız var. 
Sen ey iktidar. ‘Ben sana 2002 yılından beri söz hakkı verdim. Sen benim haklarımı neden aramıyorsun?’ diye soracaksın. Ne yani, onlar da milletvekili değil mi? Peki onlar tıpkı Avrupa’nın milletvekillerinin yaptığı gibi benim haklarımı gerçekten de arıyorlar mı? 
Bütün bu konuları eğer sen, ben, o, diğeri arayıp sormazsak vay halimize. Sanmayın ki hiç kimse bu vurdumduymaz halinden hesaba kitaba çekilmeyecek. Yok öyle yağma. Mesela ben sanatkârım, yani bir zurnacıyım. Düğün ve derneklerde bana 5 lira para yapıştırırsın, 50 tane şarkı türkü istersin. Ben bari senin o anda deyim yerindeyse keyfini getiriyorum. Peki ayda 50 bin, 100 bin lira maaş alıp da senin ülkende, senin hayrına, senin gelecek kuşaklarının hayrına hiçbir şey yapmayanlara neden sormazsın be kardeşim?
Veyahut da şöyle söyleyeyim. Yıllardır şu güzel cennet vatanımızda neden yoksul ve fakir yaşarız? Üstelik de bazı din adamlarımız ne yazık ki fakirliği kader olarak anlatıyorlar. Hayır beyler hayır. 
Fakirlik; 1-Aşırı zenginlik peşinde olanlar, 2- Hak hukuk tanımayanlar, 3- Vurdumduymaz bir nesil haline geldiğimiz için. Fakirlik, ne yazık ki kader olup çıktı.
Değerli dostlarım, bir aydan beri zenginlik hayalleriyle yatıp, kalktık. Sonunda bir de baktık ki çoğunluğumuzun biletlerine amorti dahi yok.
Değerli dostlarım, İzmir yol üzerinde yazın Karayolları mı yoksa Belediye mi bilmiyorum, bir sıcak asfalt çalışmaları başlatıldı. Aylar geçti, günler geçti. Bir türlü yol yapılmadı. Neden yapılmıyor bu yol? Lütfen bu 1,5-2 kilometrelik yol için dahi eğer kaynak bulamıyorsak vay halimize. Maazallah bu yolda herhangi bir kaza olsa bunun vebali kimin olacak? Aylardır bekliyoruz. Korkarım gelecek yaza kadar bu yol zor yapılır.

Şimdi özet olarak şunu söylemek istiyorum dostlar. İster iktidar olsun ister muhalefet. Lütfen haklarınızı arayın. Sorun, sorgulayın. En azından hepimiz hayra tavsiye edip, kötülükleri elimizle, dilimizle kalbimizle önlemeye çalışalım ki, şu fani dünya yaşanacak hale gelebilsin. Haydi, dostlarım. Hoşça kalın, dostça kalın.
 


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık