• 13 January 2017, Friday 18:43
DursunGirgin

Dursun Girgin

2017’nin ilk ‘zurna taksimi’ni benden dinleyin!

Dursun GİRGİN

Dostlarım merhaba.

Hayrıyla şerriyle bir yılımız daha geçip gitti. Tabii ki bu arada da 2017 yılını göremeyen, başta şehitlerimiz olmak üzere, bu fani dünyadan ayrılıp giden vatandaşlarımıza yüce Rabbimden rahmet diliyorum.

Evet dostlarım, ‘ilk zurna taksimini benden dinleyin’ dedim. Aslında ‘zurna taksimi’nin anlamı şu: 2016 yılını ve dahi ta 2002 yılından beri iktidarda olan AKP’yi eleştirmek istiyorum.

Sahi, bu millet AKP ne istedi de vermedi ki!?

En son iki seçimi iyi hatırlayın. Haziran’dakinin sonucunu beğenmediler Kasım’da yeniden bir seçim daha yaptılar. Bu milletten artık AKP’nin bir şey istemeye ne yüzü kaldı ne de astarı. Çünkü bu millete çile ve gözyaşından gayrı ne verdiniz ki?

Geçen gün çok değerli bir siyasetçimiz, aynen; “AKP’de bir tek FETÖ’cü olmayan kişi vardı o da benim” diyordu. Kim mi bu kişi? Eski AKP kurucularından Sayın Abdüllatif Şener.

Evet, doğru söze ne denir. Şimdi de, sözde FETÖ’cü avına çıktıklarını söylüyorlar. Etmeyin eylemeyin Allah aşkına. Bu ülkede FETÖ’yü büyüten AKP’dir. Keza bizler sadece PKK’yı terör örgütü olarak bilirdik, meğerse içimizde ne idüğü belirsiz o kadar çok pislik varmış ki nedense devlet bu pislikleri görüp tedbirini alamamış, ta ki 15 Temmuz 2016’ya kadar! Yazık değil mi, bunca polisimiz olacak, bunca askerimiz olacak ve devlet neyin bu milletin yararına neyin zararına olduğunu bilemeyecek. Çok ayıp çok ayıp!..

Peki bu millet mi hata üstüne hata yaptı yoksa AKP iktidarı mı hata üstüne hata yaptı?

Bence en büyük hatayı bu millet yapmıştır. Adına istikrar denilen hep aynı partiyi iktidar yapmakla bu ülkenin her derdinin hallolacağını sandık ve en büyük hatayı millet olarak biz yaptık.

Halâ içimizde öyleleri var ki, ‘sanki başkanlık gelecek tüm dertler bitecek’!..

Hayır dostlar, bu ne ilk ne de son olacaktır. Yani bu işin sonu, maazallah dilim varıp da söyleyemiyorum ama hiç iyiye gitmeyecektir.

Dostlarım, değil mi ki insanoğlunda nefis denen bir şey var, o halde herkes şunu iyi bilsin; insanoğlunun karnı doyar ama gözü asla doymaz. İşte bunun için diyorum ki AKP’nin başkanlık isteği son istek olmayacak. Lütfen herkes aklını başına toplasın, bu ülkenin idare sistemi bellidir. Bunca işsizliğin, bunca yoksulluğun, bunca haksızlığın kol gezdiği bir ülkede apar topar başkanlık sistemine geçilmek istenmesinin ardındaki sır perdesi halâ açılabilmiş değildir. Umarım bir an önce bu iktidar da, bu meclis de ne yaptığını bilir de bundan sonra asıl yapması gerekenleri yapar.

Asıl yapması gereken ne mi? İşte 2017 yılında ilk yapılması gereken, başta İncirlik Üssü kapatılsın, Rusya ile ilişkilerimizi göstermelik olarak değil tam iki dost ülke gibi geliştirilsin. İran, Irak ve dahi Suriye ile olan dostluklarımız iyice pekiştirilsin. Yani Ehlibeyt sevgisi ile ve dahi milli ekonomi modeli ile artık bu milletin tanışması gerek…

Yeter artık laf ebeliği yapmaktan vazgeçin.

Ey iktidar, ey muhalefet; artık boşu boşuna kürek çekmekten bir an önce vazgeçin. Bu millet sizden zurna gibi zırlayıp durmanızı değil, adam gibi bu ülkeyi yönetmenizi istiyor ve bu hizmetleri yapasınız diye de sizlere gereken yetkiyi vermiştir. Yeter ki, iktidarıyla muhalefetiyle verilen bu yetkinin kadrini ve kıymetini bilin …


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık