• 20 August 2016, Saturday 20:01
DursunGirgin

Dursun Girgin

Resmen, vatandaşını soyduran ülkeyiz!

Dursun GİRGİN

Dostlarım merhaba…

Malumuzdur şu aralar FETÖ’yle iyice başımız dertte. İyi güzel de sadece FETÖ mü, daha neler var neler.

Bu ülkede televizyonlara çıkıp reklam veriyorlar. Eh sen insan, ben insan, bizler de kalkıp alışveriş yapıyoruz. Bu arada torunumu sevindireyim diye TV kanalındaki Nokia marka cep telefonuna, 0 212 708 90 40 nolu telefona siparişimizi verdik. PTT Kargo ile 11 Ağustos Perşembe günü Kargo Köy Kahvesi önüne gelmiş, beni arıyor. “Abi gel İstanbul’dan kargonuz geldi, ücreti de 100 TL” dediler. Ben de kargomu almak için Köy Kahvesi önüne gittim, 100 TL verip kargomuzu kuryenin gözü önünde açtık. Ama o da ne! İçinde cep telefonu yok, şaşıp kaldık. Bu arada da kuryeyi de bir telaş aldı yürüdü. “Abi ben bir görevliyim, ne bileyim bunun içinde ne olduğunu” gibi savunmalarla kendisini savunmaya başladı.

Ben de dedim ki; “Bak oğlum, sen sadece bu olayın resmi görevli tanığı olacaksın.”

Görevli genç neredeyse ağlayacak. Dedim ki; “Bak evladım sen sakin ol ki bizler de salim kafayla ne yapacağımızı düşünelim” dedim.

O 100 TL’nin üzerine güzelce bir bardak buz gibi soğuk su içtik ve durumu Milas PTT Müdürlüğüne bildirdik. Neyse 20 dakika sonra bir bayan geldi, müdürmüş. Efendim, gelir gelmez sanki PKK’nın elinden esirini kurtaran kahraman edasıyla ne selam ne de sabah, “Bak beyefendi, böyle yerlerden alışveriş yapmayın” deyip çekip gitti.

Şimdi ben, başta bu ülkenin Ticaret Bakanına, bu ülkenin Maliye Bakanına, topyekün 15 yıldan beri bu milleti din adına diyanet adına yöneten AKP Hükümetine sormak istiyorum: Bunca fetbazlığın, bunca dolandırıcılığın hiç mi suçlusu yok?

Beyler FETÖ bir yandan, Cübbelisi bir yandan eline bir televizyon kanalı geçiriveren bu milleti soyuyor da soyuyor. Peki bu ülkenin sorumluluk duygusuyla yaşayan hakimleri savcıları ne yapıyor? Artı, şahsen ben orada PTT Müdürü olmuş olsaydım, derhal adı geçen televizyon kanalını arar, “Bakın beyefendi veya hanımefendi, şu vatandaş sizin hakkınızda şikayetçi oluyor. Göndermiş olduğunuz kargo paketinde, öyle televizyonlarda harıl harıl reklamını yaptığınız telefon yok. İşte bu nedenle ben bir PTT yetkilisi olarak diyorum ki, biz kurum olarak sizin bu sahtekarlığınıza alet olmuyoruz ve bu içinde cep telefonu olmayan kargo kutusunu aynen gerisin geriye size gönderiyoruz” deyip bu mağduriyeti anında giderirdim.

Peki böyle bir cesareti gerçekten gösterebilecek babayiğit var mı Türkiye’de?

Hiç tahmin etmem, artı bir de şunu sormak istiyorum; böylesine vurdum duymaz bir ülkede daha vahim işler olabilir. Örneğin koy kargo kutusuna istediğin şeyi istediğin yere gönder. Oh ne ala değil mi dostlar.

En çok da garibime giden şu cümleler; “Beyefendi bizim bu kutuları açma yetkimiz yok.” Allahım bu milleti gerçekten korusun, bu kutudan bir bomba bile çıkabilir. Yani durum çok net ortada. Ne arayan var ne de soran.

Atalarımızın her sözünde bir hikmet gizli. Bakınız ne diyor Atalarımız:

“Balık baştan kokar.”

Talanlar dur durak dinlemiyor halâ devam ediyor. Talanın sadece adı, yapanı değişiyor. Yazımın sonuna doğru, bütün bu olup bitenleri derleyip toplamaya çalışayım derken aklıma birden, Kılıçdaroğlu’nun, Cumhurbaşkanımızın mitinge davetine önceden hayır deyip de sonradan kalkıp gitmesi geliverdi. Doğrusu ben de Kılıçdaroğlu’nun oraya gidişini hoş karşılamadım. Nedeni de şu; bu ülkenin bu hale gelmesinde en büyük pay sahibi hiç şüphesiz ki Sayın Cumhurbaşkanımızdır.

Evet hepimiz darbelere karşıyız, yolsuzluklara da haksızlıklara da göz göre göre milletini vatandaşını soyan bu adilere de elbirliği ile karşı çıkmamız gerekmez mi?

Evet dostlar; böylesine mübarek bir günde daha ne söyleyebilirim, yazıklar olsun bu milleti din cambazlarının eline, dolandırıcıların eline teslim eden idarecilere. Bu tür paraların yarın benim yavruma bir kurşun olarak geri dönmeyeceğini kim garanti verebilir?

Evet onun için sayın RTÜK üyeleri, 0 212 708 90 40  nolu telefondaki bu cep telefonu reklamını yapan şirketi bir araştırın bakalım altından neler çıkacak?

Böyle bir devirde her önünüze gelenle alışveriş yapmayın, benden söylemesi.

Haydi dostlarım; hoşça kalın, dostça kalın …


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık