• 16 December 2016, Friday 18:51
DursunGirgin

Dursun Girgin

Dibekdere’nin Kültürü, İzmir’de görücüye çıkıyor

Dursun GİRGİN

Dostlarım merhaba.

Hemen arz edeyim: Dibekdere’nin 200-250 yıllık Davul ve Zurna Kültürü 19 Aralık 2016 Pazartesi günü saat 19’da, İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarihi Hava Gazı Fabrikası Kültür Merkezinde açılacak olan ve fotoğraf sanatçılarımız Selçuk Özgüleryüz ve Levent Yavuz dostlarımın, 2-3 yıldan beri hazırlamış oldukları fotoğraf sergisi nihayet son aşamaya geldi.

Bu iki değerli dostum, 11 Aralık 2016 Pazar günü, bu kışta kıyamette, birisi Balıkesir’den diğeri de Manisa’dan kar kış demeden Diberdere’ye geldiler.

Bizler de o arada köyümüzden Manisa Alaşehir’e asker olarak giden çok sevdiğim rahmetli Rahmet Usta’nın torununu uğurluyorduk.

Bu iki fotoğrafçı dostum da yolda gelirken birbirleriyle şakadan da olsa yol boyunca, “Bizi artık Dibekdereliler zurna davulla karşılar” diyerek bir nevi birbirlerine espiri yapıyorlarmış ki, tam da köy meydanına varıp asker uğurlama törenini görünce ikisinin de yüzlerinde büyük bir tebessüm vardı.

Derken, olayın gerçek yüzü anlaşılsa da yine de çok memnun bir halde Dibekdere’den sergiyle ilgili davetiyeleri verip hemen gittiler.

Aslında bu iki güzel dostumu hakikaten de zurnanalarla davullarla karşılamamız gerekirdi.

Neyse, biz yine bu karşılamayı, Allah kısmet ederse inşallah 19 Aralık 2016 Pazartesi günü İzmir’de yapmak istiyoruz  ve bu arada da tüm kültür dostlarımızı, İzmir’deki Dibekdere ile ilgili fotoğraf sergimize davet ediyorum.

Bu fotoğraf sergimizin amacı sırf  Dibekdere’yi tanıtmaktır ve kültür değerlerimize sahip çıkmaktır.

Haydi dostlar, 19 Aralık 2016 Pazartesi günü saat 19’da İzmir’de buluşmak dileğimle.

Hoşça kalın, dostça kalın.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık